Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote-TS Κυκλάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote-TS Κυκλάδων

Ως εργαζόμενοι και κάτοικοι του νησιού της Σύρου ανησυχούμε και εμείς για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας από τα σύννεφα σκόνης που συχνά παρατηρούμε, ιδιαίτερα όταν έχει άπνοια πάνω από το ναυπηγείο.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι δεν είμαστε κατά της λειτουργίας του ναυπηγείου, θέλουμε όμως να λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την προστασία από ενδεχόμενους ρύπους του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος.

Πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την λειτουργία του ναυπηγείου, μοιράζει αγωγές κατά των μελών του Παρατηρητηρίου περιβάλλοντος αξιώνοντας υπερβολικά ποσά για διαφυγόντα κέρδη και δυσφήμηση, ενώ την ίδια στιγμή χρηματοδοτεί έρευνα για την ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού.

Απαιτούμε από την επίσημη πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη και να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα για την ύπαρξη η όχι ρύπων στον λιμάνι. Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον από ρύπους (εφόσον αποδειχθεί οτι υπάρχουν) καθώς και μόνιμο κρατικό μηχανισμό ώστε να γίνεται διαρκείς επιτήρηση για να μην μολύνεται το περιβάλλον.

Στηρίζουμε τις ενέργειες του Παρατηρητηρίου περιβάλλοντος, γιατί ζούμε σε αυτό το νησί και η διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού μας αφορά όλους.

Θεωρούμε απαράδεκτο η εταιρεία που έχει άμεση σχέση με την ενδεχόμενη ρύπανση, να χρηματοδοτεί έρευνα για τυχόν ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-COSMOTE