Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ από την Ένωση Γονέων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ από την Ένωση Γονέων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Με αφορμή τις αγωγές του ομίλου ΟΝΕΞ, σε βάρος συμπολιτών μας μας, μελών του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, που διατυπώνουν δημοκρατικά και νόμιμα, εύλογα ερωτήματα και προβληματισμούς προς την Πολιτεία, ως γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας δεν μπορούμε παρά να προβληματιστούμε βαθύτατα. Άλλωστε για το θέμα της ρύπανσης στο λιμάνι και τον αέρα της πόλης και του νησιού μας, η Ένωσή μας έχει απευθυνθεί στις Αρχές αλλά και στην κοινωνία του νησιού μας, με αντίστοιχα ερωτήματα ( βλ. έγγραφα αρ. πρωτ. 20/26 Φεβρουαρίου 2020 και 88/20 Φεβρουαρίου 2021).

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Ως γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας που ζούμε στη Σύρο των δημοκρατικών παραδόσεων, εμπνεόμαστε από το γνωστό ρητό του διαφωτισμού και αναμφισβήτητο βάθρο της πολιτικής Δημοκρατίας: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Ως θεσμικοί εκφραστές των γονιών του νησιού μας, στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή απειλής, έμμεσου ή άμεσου εξαναγκασμού, σωματικού, λεκτικού ή ψυχολογικού και σε κάθε μορφή βίας εν γένει. Δίνουμε αγώνα για να περιοριστούν τα όποια φαινόμενα ενδοσχολικής βίας ή αλλιώς bulling. Θέλουμε και προσδοκούμε να μεγαλώσουμε τους αυριανούς δημοκρατικούς πολίτες της Σύρου μακριά από κάθε φόβο έκφρασης γνώμης.
Θέλουμε τους αυριανούς πολίτες του νησιού μας σκεπτόμενους, ελεύθερους να εκφράζουν πολιτισμένα την άποψή τους για κάθε θέμα που τους απασχολεί, να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουμε πολίτες που θα επιλέγουν τον διάλογο με όποιον έχει διαφορετική ή αντίθετη άποψη, απορρίπτοντας τις κραυγές και τον κοινωνικό διχασμό.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε πρακτικές που θέλουν τους ισχυρούς να επιβάλουν τις, όποιες απόψεις, γνώμες ή συμφέροντα, απέναντι σε όσους εκφράζουν εύλογες ανησυχίες, μέσω πρακτικών εκφοβισμού, ψυχολογικού εξαναγκασμού, απειλών κάθε είδους κ.α.

Ως Ένωση Γονέων Δήμου Σύρου Ερμούπολης, στηρίζουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε ενεργού πολίτη, να ζητά έλεγχο από την Πολιτεία, ειδικότερα δε, όταν ό έλεγχος αφορά σε ζητήματα Δημόσιας Υγείας ή και Περιβάλλοντος του τόπου μας.

Παράλληλα, καταδικάζουμε κάθε ενέργεια ή συμπεριφορά οιουδήποτε επιχειρεί να φαλκιδεύσει ακόμα και το ελάχιστο δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης ανησυχίας ή προβληματισμού.

ΕΝΩΣΗ-ΓΟΝΕΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-9-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-2021