Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » Ανακοίνωση συμπαράστασης στον δημοσιογράφο Τάσο Σαραντή και στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον δημοσιογράφο Τάσο Σαραντή και στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

slapp

Το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου συμπαρίσταται στον δημοσιογράφο Τάσο Σαραντή και στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, όντας βέβαιο ότι δεν πρόκειται να πτοηθούν από την αγωγή SLAPP που δέχτηκαν από την εταιρεία «WRE ΕΛΛΑΣ – Ανώνυμη Οικοδομική Εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Παροχής Υπηρεσιών» για ρεπορτάζ τους σχετικά με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου ιδιοκτησίας της στα Κουλέντια του Δήμου Μονεμβασίας και των πεπραγμένων της εταιρείας.

efsyn

Στον αντίστοιχο αγώνα του Παρατηρητηρίου, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις εκφοβιστικές αγωγές της ONEX, η Εφημερίδα των Συντακτών αποτέλεσε πηγή αντικειμενικής πληροφόρησης για τις θέσεις μας που είχαν αποκλειστεί από το σύνολο σχεδόν των τοπικών μέσων.

Η δημοσιογραφία και κατ’ επέκταση η δημοκρατία χρειάζονται τις ελεύθερες και αντικειμενικές φωνές οι οποίες είναι πλέον δυσεύρετες. Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει.

Πριν μερικές βδομάδες βρεθήκαμε εμείς στη δικαστική αίθουσα. Αύριο είναι η σειρά σας. Η σκέψη μας αύριο θα είναι μαζί σας στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην ΕφΣυν και στον Τάσο Σαραντή και αντικρούουμε τις καταχρηστικές αγωγές ενάντια σε δημοσιογράφους και αγωνιστές από όπου και αν προέρχονται.