Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » Δράση καθαρισμού λόφων, συνεργασία ΠΠΠΣ με Δήμο Σύρου Ερμούπολης

Δράση καθαρισμού λόφων, συνεργασία ΠΠΠΣ με Δήμο Σύρου Ερμούπολης

drasi_katharismou_lofon

Με πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, μέλη του Παρατηρητηρίου μαζί με τις οικογένειές τους προχώρησαν σε καθαρισμό των λόφων γύρω από την περιοχή της Παναχράντου & της Ανάστασης από σκουπίδια, πλαστικά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Σε λιγότερο από 2 ώρες, μιας και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 σακούλες σκουπιδιών καθώς και άλλα αντικείμενα όπως σκουριασμένα μέταλλα,  παλιά έπιπλα κτλ, τα οποία περισυνέλεξε άμεσα η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης μετά τη συγκέντρωσή τους σε διαφορετικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα από αυτή τη συμβολική πρωτοβουλία και από άλλες παρόμοιες δράσεις που θα ακολουθήσουν, σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι να αναδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος των απορριμμάτων που καταλήγουν στους λόφους του νησιού και κατ’ επέκταση στη θάλασσα. Απώτερος στόχος φυσικά είναι η εύρεση μιας αποτελεσματικής λύσης ώστε να μη δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα.

Ευχαριστούμε τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και ιδιαιτέρως τη Δ/ντρια κ. Ολυμπία Τασοπούλου η οποία στήριξε την προσπάθεια του συλλόγου μας προσφέροντας σακούλες αποκομιδής αλλά και διαθέτοντας τα φορτηγά του Δήμου για την περισυλλογή των σκουπιδιών από τα σημεία συγκέντρωσης.

το βίντεο της δράσης, όπως επιμελήθηκαν εθελοντικά μέλη του Παρατηρητηρίου.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη δράση μας!