Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » Επιστολή στον Υπουργό για τα βαρέα μέταλλα στο λιμάνι της Ερμούπολης

Επιστολή στον Υπουργό για τα βαρέα μέταλλα στο λιμάνι της Ερμούπολης

Καθώς αξιολογούμε ως ιδιαίτερα σοβαρό το θέμα της ρύπανσης του λιμένα της Σύρου με βαρέα μέταλλα, που προέκυψε μετά από εξέταση δείγματος από την Aegean Rebreath τον Σεπτέμβριο του 2019, στις 16/11/2020 ζητήσαμε εγγράφως από τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων καθώς και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πληροφορίες για την πορεία της μελέτης που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, προκειμένου να καθοριστούν το εύρος της ρύπανσης και οι ρυπαντές.

Κανένας από τους αιρετούς δεν θεώρησε σκόπιμο να μας απαντήσει. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ωστόσο, μας ενημέρωσε ότι απέστειλε έγγραφο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ανάθεσης της μελέτης από την Περιφέρεια.

Επειδή έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τη λήψη του αρχικού δείγματος και επί της ουσίας δεν υπάρχει εξέλιξη, ούτε από τη μεριά του Δήμου, αλλά ούτε από την Περιφέρεια και επειδή η ρύπανση πιθανόν να συνεχίζεται θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πλήττοντας παράλληλα την εικόνα της Σύρου, απευθυνθήκαμε στον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας αλλά και επίσημη ενημέρωση.

Αναμένοντας την ανταπόκριση του Υπουργού, κοινοποιούμε το φωτογραφικό υλικό και την επιστολή που του αποστείλαμε: