Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες στηρίζουν το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες στηρίζουν το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

syriza

Στις 10/12/2021, 9πμ, στην Ερμούπολη εκδικάζονται οι 3 αγωγές του ομίλου της ΟΝΕΞ εναντίον του ΠΠΠΣ.

syriza

Ψήφισμα της Οργάνωσης Θήρας του ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθώντας την εξέλιξη αυτή, εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για την προσπάθεια φίμωσης πολιτών οι οποίοι, με νόμιμους τρόπους, αξίωσαν από την Πολιτεία να διασφαλίσει την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και να διαβεβαιώσει ότι δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Το φυσικό περιβάλλον, της πατρίδας μας, υφίσταται μία τρομακτικών διαστάσεων επίθεση από κερδοσκοπικά συμφέροντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή μας (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεξέλεγκτη κατασκευή αιολικών πάρκων, διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων). Η προστασία του εξαρτάται από την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όλων μας!

Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ στην Τήνο

Στις 10 Δεκεμβρίου εκδικάζονται στο δικαστήριο της Σύρου πολλαπλές αγωγές της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Ναυπηγείου Σύρου, με τις οποίες απαιτούνται εξοντωτικά ποσά ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ εναντίον των μελών του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ).

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τήνου συστρατεύεται υποστηρίζοντας τα μέλη του ΠΠΠΣ που δικάζονται. Συντάσσεται με το δελτίο τύπου της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου και το αναδημοσιεύει. Αυτές οι πρακτικές των μεγάλων εταιριών, οι οποίες στέλνουν μηνύσεις και αγωγές σε πολίτες που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα του τόπου τους (SLAPP) είναι πολύ καλά γνώστες και εδώ στην Τήνο αφού εκκρεμούν δικαστήρια εναντίον πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Η ελευθερία στην έκφραση δημόσιου λόγου είναι αυτονόητο και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

Οργάνωση Μυκόνου του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΜΥΚΟΝΟΥ στηρίζει τα μέλη του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) στη δίκη της 10ης Δεκεμβρίου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και αναδημοσιεύουμε το ΔΤ της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ.

Η κίνηση μας στηρίζεται από την πρώην υποψήφια  Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Αλέκα Αγγελετάκη.

Το δικαίωμα στον ελεύθερο δημόσιο λόγο είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας και είναι καθήκον του κάθε πολίτη να το υπερασπιστεί.