Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » Ψήφισμα συμπαράστασης από τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων

Ψήφισμα συμπαράστασης από τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων

isk

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στηρίζει το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) στις δράσεις του, που αποσκοπούν στην έρευνα σχετικά με την ποιότητα του περιβάλλοντος της Σύρου και ειδικά μετά τα δημοσιεύματα περί ρύπανσης του λιμένα με βαρέα μέταλλα.

Η συζήτηση σχετικά με τις πιθανές εστίες ρύπανσης δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και το ναυπηγείο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια βιομηχανία εν μέσω αστικού ιστού, κάτι που και το ίδιο παραδέχεται σε πρόσφατη δημοσίευση των διαδικασιών που θα εφαρμόσει, ώστε να γίνει πιο φιλικό το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Αδυνατούμε λοιπόν να κατανοήσουμε, γιατί μια επιχείρηση στέλνει αγωγές σε βάρος πολιτών, που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και ρωτούν να μάθουν εάν όντως εφαρμόζονται ορθά οι περιβαλλοντικοί όροι μιας βιομηχανίας.

Είμαστε ΚΑΤΑ της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και ΥΠΕΡ του δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν την ορθή εφαρμογή των νόμων.