Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα Νέα μας » Σύρος χωρίς πλαστικά μίας χρήσης (;)

Σύρος χωρίς πλαστικά μίας χρήσης (;)

Το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) συμμετείχε το Σάββατο 15 Ιουνίου στη 2η Γιορτή Αειφορίας στη Σύρο (ΑειφορEVER 2024) που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης για το ΠΕριβάλλον και την Αειφορία στη Σύρο (ΚΕΠΕΑ Σύρου – Ερμούπολης). Συγκεκριμένα, το ΠΠΠΣ συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την πλαστική ρύπανση στο νησί μας, με αιχμή τα πλαστικά μιας χρήσης. Το ΠΠΠΣ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ του, Δαμιανό Γαβαλά.

Το Παρατηρητήριο συμμετείχε στη συζήτηση του ΚΕΠΕΑ θέτοντας στο τραπέζι το όραμα για μια «Σύρο χωρίς πλαστικά», ως έναν ρεαλιστικό και επιτεύξιμο στόχο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί στη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Το Παρατηρητήριο κατέθεσε ένα συνεκτικό, στέρεο σχέδιο με απολύτως συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για σταδιακή κατάργηση του πλαστικού μιας χρήσης σε τοπικό επίπεδο: του πλαστικού μπουκαλιού, της πλαστικής σακούλας, του πλαστικού κυπέλλου καφέ, του πλαστικού take-away τάπερ.

Το Παρατηρητήριο θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης στην επεξεργασία, διαβούλευση και τυχόν εφαρμογή ενός σχεδίου για μια Σύρο χωρίς πλαστικά.