Home » Our News » Ψήφισμα αλληλεγγύης εργαζομένων στην ΕΥΔ Ν. Αιγαίου προς το ΠΠΠΣ και τα εναγόμενα μέλη του

This post is not yet available in English

Με αφορμή τις αγωγές συνολικού ύψους άνω των €3.000.000 εναντίον του Παρατηρητηρίου  Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και μελών του, μεταξύ αυτών και συναδέλφων  εργαζόμενων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ν. Αιγαίου, εκφράζουμε προς όλους τους  αρμόδιους φορείς (Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Υπουργείο  Περιβάλλοντος) την ανησυχία μας για την προσπάθεια περιορισμού του συνταγματικά  κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε πολίτη να απευθύνεται στην πολιτεία αναζητώντας  απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας  υγείας.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη και συλλογικού φορέα να  ασκεί κοινωνικό έλεγχο στις ενέργειες της πολιτείας που αφορούν σε ζητήματα προστασίας  του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και γενικότερα των συνθηκών διαβίωσης και  ποιότητας ζωής, αναφέροντας στις αρχές πιθανά ρυπαντικά περιστατικά στο θαλάσσιο  περιβάλλον και την ατμόσφαιρα και ζητώντας υπεύθυνες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Αδαμοπούλου Αγάπη

Αραγιάννης Βαγγέλης