Home » Our News » Ψήφισμα στήριξης της Α’ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

This post is not yet available in English
Σχετικά με την ΟΝΕΧ, τα εξώδικα και τις αγωγές εναντίον του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Η εταιρείες ONEX (ΟΝΕΞ) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ONEX NEORION SHIPYARDS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αφού απέστειλαν εξώδικο προς τον σύλλογο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ο οποίος αποτελείται από 284 πολίτες), έπειτα κατέθεσαν αγωγή με την οποία απαιτούν  την “σιωπή” των κατοίκων, αλλά και 1.000.000€ συνολική χρηματική ικανοποίηση συν τόκους κτλ., για δυσφήμιση, ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, λόγω του δίκαιου αιτήματος του ΠΠΠΣ προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, το οποίο αφορούσε στη στασιμότητα, για πάνω από ένα χρόνο, της υπόθεσης των βαρέων μετάλλων στο λιμάνι της Ερμούπολης, υπόθεση για την οποία ήδη έκαναν ερώτηση στην βουλή ορισμένοι βουλευτές.

Εκτός από αυτό οι εταιρίες συνεχίζουν και στέλνουν εξώδικα κατά του Παρατηρητηρίου αλλά και προσωπικά σε μέλη αυτού, οι οποίοι έδωσαν ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σχετικά με την αγωγή προς τον σύλλογο, ζητώντας τους να ανακαλέσουν αλλιώς θα απαιτήσουν την παραδειγματική τους τιμωρία.

Δηλώνουμε ενάντιοι/ες στην προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης κάθε φωνής αμφισβήτησης. Αποτελεί νόμιμο δικαίωμα κάθε πολίτη να διερωτάται δημόσια και να απευθύνεται στην πολιτεία σχετικά με τα τεκταινόμενα στο τόπο του.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, των πολιτών που έπραξαν το αυτονόητο, αγωνιώντας για το περιβάλλον και την υγεία τους.

Καλούμε τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμο και Περιφέρεια), όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς και πολίτες, να λάβουν θέση υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Σύρου, αλλά και να κάνουν αυτό που πρέπει, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το αν υπάρχει ή όχι ρύπανση στο λιμάνι της Ερμούπολης. Αν διαπιστωθεί ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ρύπανση, τότε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και φυσικά αν σήμερα υπάρχουν δραστηριότητες που ρυπαίνουν, κατά παράβαση των περιβαλλοντικών νόμων, να κάνουν αυτό που απαιτείται προκειμένου αυτό να σταματήσει.